Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Organisationskaos i Ukraina - ledningen avgår

Precis när man tyckte det kändes som att förberedelserna inför Eurovision Song Contest i Ukraina började rulla på med lottningen av semifinalerna, de första bilderna på scenen och morgondagens släpp av biljetter så slog en bomb ner idag - stora delar av eventets ledningsgrupp avgår, bara tre månader innan det är tänkt att tävlingen ska genomföras i Kiev!

Den lokala nyhetssajten strana.ua publicerade idag ett avskedsbrev undertecknat av en lång rad namn, däribland eurovisionprojektets verkställande producenter Victoria Romanova och Oleksandr Kharebin. Man uttrycker stort missnöje med att arbetet med Eurovision Song Contest stått helt stilla sedan projektet fått en ny, inte namngiven, ledare i december och att man under de här förutsättningarna inte kan ro projektet i land i tid. Trots att man inte nämner ledaren vid namn är det rimligt att anta att den man syftar på är Paul Grytsak som tog över som biträdande chef hos det ansvariga tvbolaget NTU i december.

Som svar på detta har EBU gjort ett nedtonat uttalande där man fokuserar på händelsen som en personalfråga: Teamet har varit avgörande för planeringen inför årets Eurovision Song Contest och vi tackar dem för deras hårda arbete. Vi har upprepat för UA:PBC vikten av ett snabbt och effektivt genomförande av planerna som överenskommits trots personalförändringarna, och av att vi kan hålla den uppgjorda tidplanen som har fastställts och godkänts av referensgruppen för att säkerställa en lyckad tävling maj.

Wow. Det kommer kanske inte som en stor överraskning - många av oss som följer tävlingen har reagerat på att ovanligt lite information släppts om planerna för tävlingen - men att stora delar av ledningsgruppen nu tvingas bytas ut så nära inpå tävlingen är allvarligt, hur man än vänder på det. Särskilt om deras uppgifter om att ingenting av de uppgjorda planerna ännu genomförts stämmer. Att EBU tonar ner betydelsen av detta är inte märkligt med ett biljettsläpp runt hörnet och kort tid att reparera och kompensera för skadan - men händelsen är givetvis allvarlig och det är knappast fel att anta att man just nu sitter i krismöte för att försöka hitta en lösning. Vi lär få anledning att följa upp det här för att se vilka konsekvenser det får och hur man löser situationen!

Nedan följer ledningsgruppens avskedsbrev i sin helhet, efter en engelsk översättning av originalet:

Vi, eurovisionteamet för vilka den här tävlingen har blivit inte bara en del av vårt arbete utan också en del av livet, tillkännager härmed officiellt att vi lämnar det här projektet och slutar arbeta med förberedelserna för tävlingen. Det var inte bara en unik upplevelse och unika kunskaper utan också unika relationer, vilket är minst lika värdefullt. Vi avgår för att ge tävlingen möjlighet att genomföras.

Med start i juni 2016 fram tills nu har teamet utfört ett stort arbete, med organisation, juridiska aspekter och information för att förbereda Eurovision Song Contest i Ukraina. Det professionella teamet på NTU och inbjudna experter skulle förse oss med ett högkvalitativt, transparent och högst professionellt Eurovision 2017.  

I december, sedan vårt team informerats av EBU om att Eurovision Song Contest kommer att hållas i Ukraina, såg vi dock vårt inflytande tas ifrån oss när en ny ansvarig ledare för projektet utsågs, som fick fullständig kontroll över hela tävlingens alla aspekter här i Ukraina.

Detta utnämnandet och alla handlingar som följde på detta medförde ett två månader långt avbrott i arbetet med projektet. Vårt teams arbete blev fullständigt blockerat. Vi har upprepade gånger informerat UA:PBC, det statliga verket för tvsändning och representanter i landets ministerråd om sakernas tillstånd, vi har försökt att hitta en kompromiss och gjort allt i vår makt för att föra projektet framåt. Under den här tiden har den nya ledningen, utöver att presentera arbetet vi redan gjort fram till december, inte gjort något för att i praktik genomföra planerna som gjorts upp för att kunna slutföra projektet i tid.

Det är med sorg vårt team meddelar att vi inte kan acceptera sådana förutsättningar och inte ser några möjligheter att fortsätta vårt arbete med projektet att förbereda och organisera Eurovision Song Contest i Ukraina.

Den nya ledningsstrukturen som lagts fram för oss, bristen på öppenhet i beslutsfattandet inom nyckelområden, bristen på juridiska skyldigheter gentemot specialister inbjudna av oss att arbeta med projektet, avbrott i anbudsförfarandet med samarbetspartners - allt detta, som vi ser det, förhindrar kvalitet och en rimlig tidsplan för tävlingen i Ukraina.

Vårt alternativa förslag om en kompromiss om maktfördelning och ansvarsområden inom eurovisionteamet fick inget medhåll från UA:PBCs ledningsgrupp. Vi i ledningsgruppen, välkända för er för vårt arbete med förberedelser inför eventet, informerar er därför om att vi inte längre ser några möjligheter att fortsätta vårt arbete med tävlingen under dessa förutsättningar.

Vi vill uppriktigt tacka alla våra teammedlemmar för de många månaderna av arbete, för deras professionalitet och engagemang.
Organisationskaos i Ukraina - ledningen avgår Reviewed by Pierre on 18:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.