Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från den första semifinalen i Ukraina

Semifinalens vinnare Tayanna
Årets värdland Ukraina väljer precis som förra året sitt bidrag i en nationell uttagning, den här gången med tre semifinaler följda av en final den 25 februari - och nu ikväll var det dags för den första semin!

Tjugofyra bidrag har tagits ut att tävla i de tre semifinalerna, varav ett valdes i en onlineomröstning för de arrangerande tvbolagen NTUs och STBs tittare. I semifinalerna kommer de tävlande att bedömas av en tremannajury bestående av den regerande eurovisionvinnaren JamalaAndriy Danylko som säkert är mer känd som sitt alter ego Verka Serduchka samt låtskrivaren och producenten Konstantin Meladze. Dessa har halva röstningsmakten - resten står tittarna för. Två bidrag i varje semi skickas vidare till final, vilket alltså innebär att sex bidrag så småningom gör upp om segern där.

Jag tycker man skrapat fram ett riktigt skapligt startfält i den första semin, men ett bidrag höjde sig en bra bit över de andra - och det blev också det som vann! Jag pratar om balladen I Love You med sångerskan Tayanna, ett saftigt stycke eurovisiondrama med en text alla kan relatera till, framförd av en stark och inlevelsefull sångerska. Man ska kanske akta sig för att kaxa så här tidigt på säsongen - men jag gör det i alla fall: Väljer Ukraina den som sitt bidrag tror jag på en placering i den absoluta toppen på hemmaplan i Kiev i maj! Kom ihåg var du läste det först.

Den andra låten till final är något helt annat! Salto Nazad gjorde semins enda bidrag på det egna språket - och det verkar handla om hans morsa. Missa för allt i världen inte hans fantastiska fuldans under låtens sista minut! Nu kollar vi in semins vinnare, I Love You med Tayanna, därunder hittar du hela resultatet och länkar till alla framträdanden!

Resultatet i den första semifinalenJuryn
Tittarna
Totalt
Resultat
Andel röster
Poäng
1.
Tayanna - I Love You
7
30,05%
8
15
Till final
2.
Salto Nazad - O, mamo!
8
11,82%
6
14
Till final
3.
Arsen Mirzoyan - Geraldine
4
24,90%
7
11
Utslagen
4.
6
9,54%
5
11
Utslagen
5.
MamaRika - We Are One
5
8,76%
4
9
Utslagen
6.
Roman Veremeychik & Lumiere - Make It Real
2
6,30%
3
5
Utslagen
7.
Monochromea - Blue Bird
3
4,35%
2
5
Utslagen
8.
Laliko - Sugar Whisper
1
4,29%
1
2
Utslagen
Resultatet från den första semifinalen i Ukraina Reviewed by Pierre on 00:17:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Men alltså Tayanna kan ju sjunga och allt det men den låter ju som ett mellanmjölksbidrag för mig. Lite tråkig och en i mängden. In genom ena örat och ut genom andra...ja du fattar. Jag vet att Ukraina är bra på scenshower och så som brukar höja deras låtar men jag tycker att den här är supertråkig (precis som Georgierns låt också är jättetråkig) Jag hejade egentligen PÅ Arsen men nu får jag väl heja på min andrahands-favorit Salto tills något bättre dyker upp!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.