Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från det tredje heatet av Ungerns A Dal

Tro det eller ej, men omvärlden stannar faktiskt inte upp helt bara för att vi har melodifestivalpremiär här hemma i Sverige - även om det kan kännas som att den borde det. Ungern ägnade till exempel full uppmärksamhet åt det tredje heatet av sin uttagning A Dal ikväll medan vi skickade Ace Wilder och Nano till final! Vi fick se och höra årets tio sista bidrag slåss om de sex sista platserna i semifinalerna som båda går av stapeln nästa vecka!

Vi drar det där med upplägget igen - de tävlande bidragen poängsätts på en skala mellan ett och tio från var och en av fyra jurymedlemmar. På samma sätt vägs rösterna från tittarna fram till en poäng mellan ett och tio. De fem bidrag som får flest poäng går direkt till semifinal och sedan får tittarna rösta vidare ytterligare ett bidrag bland de fem återstående!

Det gav ikväll segern åt sångerskan Gigi Radics och balladen See It Through som faktiskt fick fler poäng än något av bidragen i de tidigare heaten, vilket väl gör den till ett bidrag att räkna med - åtminstone fram till final. Själv gillar jag sångerskan men tycker låten är lite blek, en bra bit ifrån Úgy fáj som gav henne tredjeplatsen i finalen bakom ByeAlex för fyra år sedan.

Finalen ja, det kan ju passa att ägna den en tanke nu när vi hört alla bidrag! Gigi må ha varit den som fått högst totalpoäng i de inledande heaten, men i finalen är förutsättningarna annorlunda - där är det tittarna som på egen hand väljer vinnaren bland de fyra bidrag som hänger kvar till sist. Kollar vi bara på tittarnas poäng så har de delat ut åtta poäng till ett enda bidrag i de inledande heaten, Together med Ádám Szabó som tävlade förra veckan. Å andra sidan kan han få svårt att hänga kvar så länge - han verkar vara en bra bit från favorit hos juryn. Sex bidrag har fått sjuor av tittarna, varav två redan åkt ut - vilket lämnar oss med ytterligare fyra heta vinnarkandidater; förra veckans heatvinnare 17 med Kállay Saunders Band samt hela tre bidrag från den här veckan, heatvinnaren med Gigi Radics, Hosszú idők med Totova och kvällens jumbo Kalandor med Soulwave som trots sistaplatsen räddades kvar av tittarna i sista stund. Här är kvällens vinnare - under hittar du hela resultatet samt länkar till alla bidrag!

Resultatet från det tredje heatet av A Dal 2017Caramel
Zséda
K. Frenreisz
M. Both
Tittarna
Totalt
Resultat
1.
Gigi Radics - See It Through
(Radics Georgina, Radics Tamás, Riba Zoltán, Johnny K. Palmer)
10
9
9
8
7
43
Till semifinal
2.
Zävodi + Olivér BerkesEcstasy
(Závodi Marcell, Závodi Gábor)
9
9
9
9
5
41
Till semifinal
3.
Totova - Hosszú idők
(Tóth Gabi Totova, Freddie Shuman, Lotfi Begi, Nagy Dávid)
9
9
8
8
7
41
Till semifinal
4.
Joci Pápai - Origo
(Pápai József)
10
9
8
8
6
41
Till semifinal
5.
The Couple - Vége van
(Berkó Gábor)
8
8
8
9
5
38
Till semifinal
6.
Orsi Sapszon - Hunyd le a szemed
(Sapszon Bálint, Csenki Dóra, Sapszon Orsi)
8
8
8
8
5
37
Utslagen
7.
Benjámin Pál - Father's Eyes
(Tóth G. Zoltán, Halász Péter)
8
8
8
6
7
37
Utslagen
8.
Enikő MuriJericho
(Sebastian Arman, Joachim Persson)
8
8
7
7
6
36
Utslagen
9.
Kyra Fedor - Got to Be a Day
(Fedor Kyra, Nemes Csaba, Janky Balázs)
7
7
8
6
6
34
Utslagen
10.
SoulwaveKalandor
(Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc)
7
8
6
6
7
34
Till semifinal
Resultatet från det tredje heatet av Ungerns A Dal Reviewed by Pierre on 22:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.