Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i semifinalen av Supernova

Triana Park
Efter två inledande kvartsfinalheat var Lettland igår framme vid det allra sista stoppet innan finalen på lördag - semifinalen där de åtta bidragen som tagit sig vidare från kvartarna gjorde upp om de fyra finalplatserna.

Jag sade ju redan från start att den andra av de inledande kvartsfinalerna var klart starkare än den första - och tydligen tyckte letterna precis samma sak! Semifinalen slutade nämligen på exakt samma sätt som den förra veckans kvart: Tittarna skickade först vidare My Radiant U och Triana Park till final och sedan fyllde expertjuryn på med The Ludvig och Santa Daņeļeviča - medan bidragen från den första kvarten alla slogs ut!

Det borde innebära klar fördel för My Radiant You och Triana Park i finalen! Då är nämligen juryn bortkopplad och tittarna har helt fria händer att utse vinnaren - och de har ju redan två gånger om visat var de har sina favoriter. För min del är valet helt självklart. Jag tycker att Line med gruppen Triana Park är helt överlägsen i startfältet - och den är dessutom ett perfekt val för ett eurovisionstartfält som hittills har stor tyngdpunkt åt balladhållet. Vi kollar in dem igen - därunder hittar du hela resultatet:

Resultatet i semifinalen av Supernova


Resultat
Santa Daņeļeviča - Your Breath
(Santa Daņeļeviča)
Till final som juryns val
(Jēkabs Ludvigs Kalmanis)
Till final som juryns val
My Radiant You - All I Know
(Jānis Driksna)
Till final som tittarnas val
Triana ParkLine
(Agnese Rakovska, Kristaps Ērglis, Kristians Rakovskis)
Till final som tittarnas val
Miks Dukurs - Spiritual Priest
(Gints Smukais, Edijs Dukurs)
Utslagen
Franco FrancoUp
(Kristīne Vaksa, Reinis Kārkliņš, Mārtiņš Spuris, Elizabete Vētra)
Utslagen
Lauris Valters - Magic Years
(Lauris Valters)
Utslagen
Linda Leen - Who Is In Charge
(Linda Leen)
Utslagen
Resultatet i semifinalen av Supernova Reviewed by Pierre on 15:37:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Och jag avskyr "Line" Finns inget värre och mer skramligt bidrag jag inte förstår mig på i år. Älskar däremot My Radiant U och Santa så glad att de två är i final. Är ändå övertygad om att letterna tror att de måste fortsätta på det elektroniska spåret för tredje året i rad och skicka den enda låten som är kvar som jag inte står ut med (Har ju dock visat sig gå hem de andra två åren- Aminata gillade jag aldrig heller) Så visst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... det där är verkligen en hemskt frustrerande känsla - när man vet att bidraget man hatar kommer att vinna! Men jag gillar verkligen Line och tänker inte alls på den som skramlig. De är lite otajta live, men låten är ju ren pop. Men så älskade jag också Aminata redan från start...

   Radera
  2. Ja det är frustrerande me dwet går säkert bra i Kiev även denna gång om de viner. Bara jag som inte förstår mig på den här musikstilen tror jag:-)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.