Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist klara för Melodifestivalens final!

Den tredje deltävlingen är i mål - och vi kan väl lugnt konstatera att den blev årets hittills mest spännande! Efter den första genomspelningen kändes det helt öppet - hjärtat i nere hörnet sprakade mer än någonsin och det kändes ruskigt svårt att förutsäga hur det skulle sluta!

Den första överraskningen kom genast när resultatet började redovisas - Jasmine Kara slutade näst sist, trots att genrepspubliken igår placerade henne på finalplats - och då hade dramatiken ändå bara börjat! Nästa skräll var att The FO & O som många såg som självklara i finalen tack vare sin stora fanbas fick nöja sig med en andra chans - vilket ledde fram till en oväntad finalplats för tävlingens boogie- och ålderman Owe Thörnqvist!

Jag är väldigt nöjd med att Robin Bengtsson tog sig till final med deltävlingens starkaste bidrag - och kan se flera ljusa sidor med Owes finalplats, trots att hans musik verkligen inte är min grej. Visst tycker jag att han tar upp plats i finalen som hade kunnat gå till ett bidrag med eurovisionpotential - men signalen är ändå tydlig: Det är absolut inte kört för äldre artister och udda genrer i melodifestivalen! Owes finalplats ger hopp om att äldre etablerade artister även fortsättningsvis vågar sig på att ställa upp i tävlingen - och det är värt mycket i min bok!

För övrigt sörjer jag en smula att Bella & Filippa får avsluta sitt melodifestivaläventyr redan ikväll. Jag tycker att deras Crucified mycket väl hade förtjänat ett fortsatt liv i tävlingen. Stort plus också för att vi fick en dos Alcazar ikväll tillsammans med ett budskap vi inte kan höra för mycket av.

Nej, helt nöjd är jag inte med kvällens resultatet - men samtidigt är det här en del av det jag älskar med Melodifestivalen! Dramatiken och det oväntade, genombrott och nygamla hjältar - allt i en och samma deltävling. Tack för det Sverige!

Resultatet av den tredje deltävlingen

Till final
Robin Bengtsson – I Can’t Go On
(David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)
Owe Thörnqvist – Boogieman Blues
(Owe Thörnqvist)
Till Andra Chansen
Anton Hagman Kiss You Goodbye
(Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)
(Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)
Utslagna
5.
Bella & Filippa Crucified
(Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs)
6.
Jasmine Kara Gravity
(Anderz Wrethov, Jasmine Kara)
7.
Krista Siegfrids Snurra min jord
(Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares)

Vilket bidrag var din favorit i den tredje deltävlingen? Rösta!


Bilder: Pelle T Nilsson
Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist klara för Melodifestivalens final! Reviewed by Pierre on 21:40:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. I min bok är det noll värt att gamla mossiga gubbar med plojiga töntlåtar går direkt till final, punkt!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.