Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina tävlar med rockande O.Torvald på hemmaplan!

O.Torvald
Efter tre inledande semifinalheat var det ikväll också dags för Ukraina att bestämma sig för vem som ska få äran att representera dem på hemmaplan i maj i finalen av uttagningen Vidbir!

Sex bidrag hade kvalificerat sig för final och upplägget var precis som i de inledande ronderna - de tävlande bedömdes först av en jury bestående av kompositören och producenten Konstantin Meladze, förra årets eurovisionvinnare Jamala och Andriy Danylko som ju också är känd under sitt alter ego Verka Serduchka och därefter fick tittarna säga sitt.

Det har varit ett visst buzz bland eurovisionfansen inför den ukrainska finalen! Det har spekulerats i om ukrainarna kan tänkas vinna två gånger på raken - ifall de väljer den minst sagt känslosamma och dramatiska balladen I Love You med Tiyanna. Det blev också den som fick den högsta poängen av juryn i kvällens final. Tittarna ville dock annorlunda! De delade ut högst poäng till X Factor-vinnaren Konstantin Bocharov, eller Melovin som han kallar sig som artist. Trots det blev det ingen av dem som vann!

Juryn och tittarna var nämligen inte ense alls vilket slutade med ett oavgjort resultat mellan rockbandet O.Torvald och Tiyanna - vilket gav segern åt rockarna eftersom tittarnas poäng vägde tyngst. Seger åt O.Torvald med frontmannen Zhenya Galich alltså, trots att de var såväl juryns som tittarnas tvåa!

Aj aj... här rök nog ukrainarnas chanser till två i rad all världens väg! Bandet må ha ett decennium och fem framgångsrika album i ryggen - men det är på hemmaplan det! Inte för att det här är dåligt för sin genre, men rock av den här typen har aldrig lyckats dra in några större mängder poäng i eurovisionsammanhanget. Det är femton år sedan ukrainarna senaste placerade sig sämre än som nummer femton i finalen. Undrar om det kanske inte är dags igen - eller är det möjligen dags för rock revival i ett balladtätt startfält?

Resultatet i finalen av Vidbir 2017Juryn
Tittarna
Totalt


Andel röster i %
Poäng
1.
O.Torvald - Time
5
25,57
5
10
2.
Tayanna - I Love You
6
16,69
4
10
3.
Melovin - Wonder
2
31,22
6
8
4.
Rohzden - Saturn
3
7,73
2
5
5.
4
7,43
1
5
6.
Salto Nazad - O, mamo!
1
11,35
3
4

Ukraina tävlar med rockande O.Torvald på hemmaplan! Reviewed by Pierre on 00:07:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Mycket bättre än Tayanna i mitt tycke! bra jobbat Ukraina. Tror inte de hade vunnit med Tayanna och inte med detta heller dock.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.