Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren till Melodifestivalens final!

Kvällens nyblivna finalister! (Bild: Pelle T Nilsson)
Skrällrubrikerna sprids redan som en löpeld genom Sverige - den tidigare eurovisionvinnaren Loreen gick inte till final! Istället blev det Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren som knep de två sista direktplatserna till finalen i Friends Arena om två veckor.

Jag är bara inte riktigt beredd på att skriva under på att det egentligen är en skräll. Loreen provade en helt ny väg i kväll när hon inte bara satsade på ett bidrag så långt ifrån den lättillgängliga Euphoria man kan komma utan också på ett paket som vilade tungt på ett visuellt uttryck. Jag tycker nog att hon lyckades riktigt bra med sina intentioner i ett kraftfullt framträdande - men ett Sverige som satt med höga förväntningar på sin tidigare hjältinna var inte berett att plötsligt tänka om och omfamna en i sammanhanget helt ny Loreen.

Jag tror dessutom att det sitter djupt i den svenska folksjälen att Melodifestivalen i första hand är en tävling för hepp, melodier - vilket inte minst kvällens två finalister stryker under! Wiktoria och Jon Henrik satt på kvällens mest omedelbara bidrag och belönades med vilt sprakande hjärtan - och inte alls oförtjänt heller. Vi fick två helt fullvärdiga finalister ikväll - även om det känns bra avigt att Loreen nu kommer att få fajtas om en finalplats med prutthumor i en orange folka nästa vecka.

I och med att vi nu hört alla årets bidrag finns samtliga tillgängliga på t.ex. Spotify här - och det är också dags att börja spekulera om slutsegraren på allvar! Först hälsar jag er dock välkomna hit till Linköping om en vecka för Andra Chansen! Minns du inte vilka som tävlar där så hittar du det här! Här är kvällens resultat:

Resultatet av den fjärde deltävlingen

Till final
(Justin Forrest, Jonas Wallin, Lauren Dyson)
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
(Jon Henrik Fjällgren, Sara Biglert, Christian Schneider, Andreas Hedlund)
Till Andra Chansen
Axel Schylström När ingen ser
(Behshad Ashnai, Axel Schylström, David Strääf)
Loreen Statements
(Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Loreen)
Utslagna
5.
(Anderz Wrethov, Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Alice Svensson)
6.
Les Gordons Bound To Fall
(Jonatan Renström, Albert Björliden, Andreas Persson, Carl Ragnemyr, David Runebjörk, Jimmy Jansson)
7.
Sara Varga och Juha Mulari Du får inte ändra på mig
(Sara Varga, Lars Hägglund)

Vilket bidrag var din favorit i den fjärde deltävlingen? Rösta!

Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren till Melodifestivalens final! Reviewed by Pierre on 21:39:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Loreens framträdande berörde mig verkligen! Och det förtjänar verkligen en plats i finalen. Håller med dig Pierre om att det inte direkt var den största skrällen.. Får Sverige bara några dagar på sig att smälta Loreens framträdande och nya genre tror jag fler kan ta till sig det i en final och även en Internationell jury tror jag kan se detta på ett annat sett. Så jag skulle inte våga räkna ut Loreen än! :)

    SvaraRadera
  2. Helt rätt att Loreen "bara" gick till AC. För mig hade det gärna fått gå ännu sämre. Som jag skrev på twitter innan. Vi kan ju inte skicka henne direkt till final för att hon var bäst för 5 år sedan.

    Helt rätt finalister. Överlägset bästa två ikväll. Och Wiktoria tycker jag att vi kan krona Melodifestival-vinnare på en gång för hon var den enda som verkligen har fångat mitt intresse i år.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.