Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Andra Chansen i Linköping

Loreen (Bild: Pelle T Nilsson)
Nu ska det avgöras! Vilka bidrag tar de fyra sista platserna i nästa veckas final i Friends Arena? De åtta bidrag som placerade sig som treor och fyror i de inledande deltävlingarna möts ikväll i en direkt avgörande batalj i Andra Chansen i Saab Arena Linköping!

Bidragen är ihop-parade i fyra dueller som är sammansatta av SVT utifrån principerna att treorna från deltävlingarna möter fyrorna och man möter inte ett bidrag man redan mött i deltävlingen. Vinnarna i duellerna går direkt vidare till finalen och under kvällen kommer de nya finalisterna också att få sitt startnummer i finalen utdelat av Christer Björkman.

Det är fest här i Linköping just nu med massor av folk ute på gatorna för att uppleva stämningen inför kvällens nagelbitare - för det tycker jag faktiskt det är! Utgången i duellerna känns långt ifrån given... Här nedan hittar du i alla fall mina tankar och tips om hur det kommer att sluta! Längst ned kan du också säga ditt i omröstningar och i kommentarsfälten! Nu kör vi Linköping!

Duell 1
FO & O – Gotta Thing About You
vs.
De Vet Du – Road Trip

Den första duellen är den som på förhand utmålats som den jämnaste och mest svåra att förutsäga - och den utspelar sig mellan bidragen som fått flest spelningar av alla i Andra Chansen på streamingtjänsten Spotify! Road Trip är faktiskt bidraget som spelats mest av alla årets bidrag totalt, medan Gotta Thing About You är det femte mest spelade av alla just nu idag!

Det tyder på en starkare dagsform för grabbarna i The FO & O, men här finns ju också ytterligare en dimension att ta hänsyn till - dynamiken bidragen emellan! Jag tror att De Vet Du vinner massor på att vara det sista bidraget ut i den här duellen. Deras färgglada glädjeexplosion gör en hel del för att utradera minnet av den i mitt tycke rätt svaga boybandlåten - särskilt som The FO & O nu bestämt sig för att dumpa "dödshissen" för att istället få mer tid åt att charma sönder publiken när de nu får mer tid nere på golvet.

Jag tycker inte riktigt att de lyckas med den målsättningen. Deras hopp står till den stora fanbasen de har med sig in i till tävlingen - och de som absolut inte vill ha ett färgglatt bidrag med prutthumor i finalen. Det kanske räcker, men jag lutar ändå åt att det faktiskt blir en finalplats för De Vet Du till slut - de är den yngsta publikens enda hopp här och för min del föredrar jag faktiskt dem före ett urvattnat boybandbidrag i finalen.Duell 2
Axel Schylström – När ingen ser
vs.
Lisa Ajax – I Don’t Give A

I kvällens andra duell står på den ena sidan Östergötlands stora hopp Axel Schylström från Norrköping som får fördelen av hemmaplan och på den andra sidan har vi Idol-vinnaren Lisa Ajax som ska försöka ta sig till sin andra final på raken.

Det finns mycket som ger Lisa fördel i den här duellen. Hon är en mer etablerad artist som redan hunnit vinna en publik, hon är spelbolagens favorit i duellen och hon vann över Axel i gårdagens publikundersökning. Hon har dessutom något fler spelningar än Axel om vi kollar på Spotify. Grundtipset måste helt enkelt bli att en av finalplatserna blir Lisas ikväll!

Själv tänker jag dock hålla tummarna för Axel! Jag gillar hans pop på svenska som man snabbt kan sjunga med i och jag tycker till och med att hans valpiga dansmoves bidrar till att han blir en kille man liksom gillar på studs. Ska det skrällas ikväll får det med andra ord gärna bli här - men utgångsläget är att Lisa är stor favorit till att vinna duellen!Duell 3
Boris René – Her Kiss
vs.
Dismissed – Hearts Align

Boris René är med i Andra Chansen för andra året i rad! Förra året gick det vägen - han tog en finalplats med sin Put Your Love On Me efter seger i duellen mot Albin och Mattias. I år ställs han mot melodifestivaldebutanterna Dismissed - som har en låt av den tidigare vinnaren Ola Salo.

Här talar det mesta för att Boris lyckas ta sig till final en andra gång! Till att börja med tycker jag han har haft flyt när duellerna satts ihop. Det hade blivit svårt att avancera om han fått möta någon av de andra fyrorna.

Det enda som egentligen talar för Dismissed är det faktum att de har den enda låten som kan tänkas tilltala publiken som vill ha ett rockigare bidrag i tävlingen. Dessvärre finns inget buzz alls omkring låten och Hearts Align är den som spelats klart minst av de sexton som ännu är kvar i tävlingen.

Jag tycker Boris vinner massor på att han alltid riktigt lyser av glädje på scenen. Man blir liksom glad bara av att se honom - även om jag inte tycker att låten är all that. Ikväll känns han faktiskt som den säkraste duellsegraren!Duell 4
Anton Hagman – Kiss You Goodbye
vs.
Loreen – Statements

Det överraskade många när Loreen inte lyckades ta sig direkt till final i Skellefteå förra veckan - och mycket talar för nya skrällrubriker ikväll om hon inte klår Anton Hagman i kvällens sista duell.

Hon är nämligen spelbolagens stora favorit ikväll och hon fick också flest röster av alla vid publikundersökningen på genrepet. Kollar vi spelningar på Spotify är det jämnt - Anton har något fler spelningar sett över hela veckan men under det senaste dygnet har Loreen fått ett litet övertag.

Jag tycker det känns långt ifrån lättippat! För men del tycker jag det är en självklarhet att årets mest avancerade nummer också finns med i finalen - men samtidigt finns det ju också en orsak till att det inte redan är där. Låten och framträdandet tilltalade inte tittarna där hemma tillräckligt mycket - många hade förväntat sig en ny Euphoria och hade svårt att ta till sig att Loreen ville göra något helt nytt, andra tyckte inte att låten höll och en del tyckte rent av numret var för mörkt och läskigt.

Frågan är om en veckas tillvänjning var vad som krävdes eller om markeringen emot bli ännu tydligare ikväll. Antons betydligt mer tillgängliga och P3-vänliga pop ska inte underskattas i egen kraft heller - faktum är att både Kiss You Goodbye och Statements här till mina personliga favoriter ikväll. Tipset från hjärtat bli att Loreen går till final - men jag blir inte överraskad om Anton tar platsen. Oavsett vad spelbolagen säger tycker jag det här är den mest svårtippade duellen.

Bilder: Pelle T Nilsson
Inför Andra Chansen i Linköping Reviewed by Pierre on 18:49:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. I sådana här dueller är det så lätt att "rösta bort" en låt. Känns som att många verkligen vill se att Loreen missat finalen mer än att de vill se Anton i final.. det tror jag kan fälla Loreen ikväll.. Men hoppas inte!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.