Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Isaiah Firebrace tävlar för Australien med Don’t Come Easy

För två år sedan tävlade Australien i Eurovision Song Contest som en engångsföreteelse i samband med tävlingens 60-årsjubileum. Förra året fanns de trots allt åter med i startuppställningen - och i år får de vara med och tävla för tredje gången! Verkligen inte illa för en engångsföreteelse! Nåja, säga vad man vill om att de alls deltar - det har onekligen gått bra för australierna med först en femteplats och sedan en silverpeng förra året för Dami Im. Kan de upprepa succéen i år?

Idag avslöjades att tvbolaget SBS internt utsett 17-årige Isaiah Firebrace, den senaste vinnaren i australiska X Factor, till sin representant i Kiev med låten Don't Come Easy! Debutanten Isaiah korades som vinnare så sent som i november och släppte genast singeln It's Gotta Be You - nu kommer alltså redan uppföljaren som alltså blir Australiens tredje bidrag i Eurovision Song Contest!

Låten är en känslosam ballad skriven av David Musumeci och Anthony Egizii, samma team som låg bakom Dami Ims succé Sound of Silence förra året. Jag hade nog hoppats på något annat än en ballad den här gången - men det låter ju inte illa det här! Parar vi ihop Sound of Silence med Isaiahs förra hit så hamnar man ganska nära Don't Come Easy - den förra blev eurovisiontvåa och den senare sålde platina i Sverige... Det är inte jättespännande, med radiovänligt, snyggt producerat och killen kan ju verkligen sjunga. Jag tippar spontant en ny australiensisk placering i toppen och inte är det heller omöjligt att den svenska tolvan ännu en gång hamnar i Australien! Vi kollar in årets australiensiska eurovisionbidrag:

Läs allt om och lyssna på bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2017 här!
Isaiah Firebrace tävlar för Australien med Don’t Come Easy Reviewed by Pierre on 07:52:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Mowgli har blivit tonåring, haha! Väldigt behaglig röst, och ganska lik förra årets låt i känsla och uppbyggnad, kommer nog gå rätt bra i år igen.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.