Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Jana Burčeska sjunger Dance Alone för Makedonien

En av årets tristare eurovisiontrender är den rad av länder som först utsett en artist internt och senare presenterat ett lika internt utvalt bidrag åt artisten! Ikväll presenterades ytterligare ett sådant bidrag - det tredje bara idag!

Den här gången handlar det om Makedonien! Redan i november presenterade man sångerskan Jana Burčeska som sitt val för Kiev. Jana slog igenom när hon slutade som femma i den hittills enda upplagan av Idol i Makedonien 2011. Sedan dess har hon bland annat tävlat i Skopje Fest, den stora festivalen som nio gånger utsett det makedonska eurovisionbidraget, tre gånger. De tre tillfällena sammanfaller med just de tre åren då makedonierna istället valt att utse sitt bidrag internt; 2012, 2013 och 2015.

Låten hon ska tävla med i Kiev heter Dance Alone, en modern poplåt signerad det delvis svenska teamet Joacim Persson, Alex Omar, Florence A. and Bobi-Leon Milanov. Aldrig har väl Makedonien låtit så mycket här och nu förut - och för all del, så lite Makedonien! Funkar Jana bra på scenen kan det mycket väl bli en efterlängtad comeback i finalen för makedonierna i år efter fyra års frånvaro även om jag saknar det där lilla i extra i låten som skulle göra den till en toppkandidat. Det där pratet om ett ballad-år kanske vi ska ta och tona ner förresten! Det har fyllts på rätt med upptempolåtar nu på slutet faktiskt - som här i Makedoniens Dance Alone med Jana Burčeska:


Läs allt om och lyssna på bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2017 här!
Jana Burčeska sjunger Dance Alone för Makedonien Reviewed by Pierre on 21:41:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Vilka länder är det egentligen som har svensk inblandning så här långt? Jag har tappat räkningen nu ... Tycker personligen att det är ett elände med alla svenskbidrag som gör ESC likriktat, men känner mig ganska ensam om att vilja problematisera det.

    SvaraRadera
  2. Gillar, låter som Cardigans i verserna... Tror på en säker final.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.