Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen valde Rain of Revolution med Fusedmarc

I lördags avslutades också säsongens mest långdragna nationella uttagning - Litauens Eurovizijos! Man valde att fira upplösningen ordentligt - uttagningen flyttade ut från tvstudion till en arena i Klaipeda (vilket innebär första gången final hölls utanför Vilnius) och man gjorde det på själva nationaldagen, vilket också uppmärksammades under sändning genom att den inleddes med nationalsången.

För att festa till det lite extra skruvade man också till reglerna en smula - litauerna har ju på gott och ont en viss förkärlek för det oväntade i eurovisionsammanhanget i skön kombo med experimentlusta! Hälften av poängen som delades ut kom som vanligt från tittarna medan den andra halvan kom från en jury med tolv personer, varav en handfull kom från övriga Europa. Twisten var att bara sju av dem räknades per bidrag - slumpen fick avgöra vilka röster som räknades för vilket bidrag! Väldigt märkligt drag, men vill man krångla till det så kan man - och litauerna gör det ofta och gärna!

Uttagningen har varit svår att följa då det arrangerande tvbolaget hållit hårt i klipp från sändningarna, men i de avslutande tävlingsronderna har både tittarna och juryn tagit duon Fusedmarc och bidraget Rain of Revolution till sitt hjärta - och de vann även finalen efter att ha fått full poäng.

Duon frontas av sångerskan Viktorija Ivanovskaja som går under artistnamnet Cilia och beskrivs som experimentella och alternativa med ett stort fokus på den visuella upplevelsen när de gör musik. Jag är också lite alternativ och väljer hellre något annat. För mig är det här nog faktiskt säsongens stora besvikelse i de nationella uttagningarna. Jag ser inte storheten i vinnaren alls och hade hellre valt vilken som helst av de andra finalisterna och kanske allra helst finalens tvåa I'm Like a Wolf med Aistė Pilvelytė. Jag tycker allt det lutar åt att Litauen får stanna i semin i år!

Resultatet i finalen av EurovizijosJuryn
Tittarna
Totalt
lit. och  int. juryn
Poäng
Antal röster
Poäng
1.
Fusedmarc - Rain of Revolution
(Viktorija Ivanovskaja, Denis Zujev, Michail Levin)
72
12
15’324
12
24
2.
Aistė Pilvelytė - I'm Like a Wolf
(Aminata Savadogo, Kaspars Ansons)
52
8
14’438
10
18
3.
Kotryna Juodzevičiūtė - Love Shadow
(Kaspars Ansons, Ashley Hicklin, Nicolas Moulin)
69
10
4’309
7
17
4.
Lolita Zero - Get Frighten
(Marius Narbutis, Andrius Kauklys)
30
4
5’356
8
12
5.
Gabrielius Vagelis - Feel Myself Free
(Gabrielius Vagelis)
49
7
2’223
4
11
6.
Greta Zazza - Like I Love You
(Jonas Thander)
48
6
3’225
5
11
7.
Paula Valentaitė - Let U Go
(Gytis Valickas)
44
5
4’240
6
11
Litauen valde Rain of Revolution med Fusedmarc Reviewed by Pierre on 18:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.