Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Belgiens City Lights med Blanche

I år står det franskspråkiga tvbolaget RTBF för Belgiens bidrag - man turas ju om med flamländska VRT om den äran - och redan i november meddelades att man skickar den 17-åriga Ellie Delvaux som just lagt sig till med artistnamnet Blanche till Kiev. Nu kan vi även höra hennes tävlingsbidrag City Lights!

Blanche syntes först när hon deltog i belgiska The Voice förra året, samma bakgrund som RTBFs två senaste och riktigt framgångsrika val av eurovisionartister, Roberto Bellarossa och Loïc Nottet. Hon åkte ut redan under den andra veckan där, men deltagandet ledde till ett samarbete med Pierre Dumoulin, sångare i det belgiska bandet Roscoe. Det samarbetet är tänkt att leda till ett debutalbum senare i år - men först till ett belgiskt eurovisionbidrag som de skrivit tillsammans!

Jag är redan efter ett par lyssningar helt fast! Låten är med sin mörka elektroniska produktion egentligen mer en låt som motsvarar min smak utanför den här bubblan än en låt för eurovisionformatet, men jag älskar att den är med och jag håller alla tummar jag har för att man lyckas göra något riktigt bra av City Lights på scenen i Kiev! RTBF har verkligen ryckt upp sig fantastiskt på sina tre senaste försök och jag hoppas att de belönas därefter den här gången också. Helt givet känns det inte - det är visserligen hur modernt som helst, men Eurovision har på gott och ont aldrig gjort sig känt för att belöna bidrag som ligger i framkant och Blanche är ju dessutom ett rätt oprövat kort. Här är årets belgiska bidrag City Lights med Blanche:

Läs allt om och lyssna på bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2017 här!
Lyssna på Belgiens City Lights med Blanche Reviewed by Pierre on 23:36:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Oj, nu HÄNDE det någonting i Eurovision-land! Italien känns plötsligt inte längre som en lika säker favorit till mig...

    SvaraRadera
  2. Den här måste ju ändå komma i topp 10. Finns inget annat. Bra jobbat Belgien!

    SvaraRadera
  3. Kan inte riktigt se att det här ska funka i ESC? Ganska tråkig och odynamisk och en sångare med noll utstrålning...njae, då måste det till nåt i hästväg till scennummer i så fall.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.