Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Cyperns Gravity med Hovig!

Digitala läckor fortsätter att påverka årets eurovisionsäsong! Cypern var först ut av alla årets deltagarländer med att avslöja sitt val av artist - redan i oktober meddelades att man utsett den 28-årige Hovig Demirjian till sin representant i Kiev. Låten med titeln Gravity sades från start vara skriven av vår egen schlagerkund Thomas G:son - men hur den låter har vi dock fått vänta tålmodigt på.

För ett par veckor sedan påbörjades i alla fall en nedräkning i form av ledtrådar och små snuttar som släpptes dagligen för att bygga upp en förväntan inför den stora presentationen som skulle ske nu ikväll. Av den blev det intet - redan igår läckte en musiksajt en halv minut av låten och tidigare idag snurrade plötsligt hela låten runt i cyberspejs varefter cyprioterna gav upp och snabbt släppte både låten och dess officiella video.

Hovig, som är född på Cypern men har armeniska rötter, slog igenom när han tävlade i grekiska X Factor 2009 då han placerade sig som sjua. Året därpå gjorde han ett första försök att få representera Cypern i Eurovision Song Contest då han placerade sig som trea i den nationella finalen med Goodbye. 2015 försökte han en andra gång och slutade fyra med Stone in a river, platsen bakom Minus One som ju fick tävla med en G:son-macka i Stockholm förra året.

Det här låter dock inte det minsta som energiskt rockiga Alter Ego - Gravity är en suggestiv poplåt i midtempo med snygg produktion. Jag gillar det jag hör, men saknar ett lyft i låten - den går snarare runt än leder framåt. Döm själv, här är årets bidrag från Cypern:

Lyssna på Cyperns Gravity med Hovig! Reviewed by Pierre on 20:41:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Kommer de aldrig några bra låtar? Ok finns några få typ Italien och nån till. Men vilken sörja det är hitills.

    SvaraRadera
  2. Rätt komiskt att en låt som heter Gravity aldrig lyfter...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.