Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Kroatiens My Friend med Jacques Houdek

För två veckor sedan presenterade det kroatiska tvbolaget HRT den 35-årige Jacques Houdek som sin och landets representant i Kiev - och idag fick vi även höra hans bidrag My Friend för första gången!

Redan när han presenterades utlovades ett bidrag som skulle väcka uppmärksamhet - och det var faktiskt ingen överdrift! My Friend liknar inget jag hört förut och min stackars hjärna har faktiskt en smula svårt att bearbeta de där tre minuterna jag hörde nyss!

Låten inleds med ett citat av Albert Einstein (se bilden) och fortsätter sedan i vad som låter som en duett mellan en popröst och en operasångare - trots att det är Houdek själv som har båda rollerna - som på både engelska och italienska försöker uppmuntra mig till att leva livet här och nu, alltihop inramat av ett fläskigt stråkarrangemang. Tillsammans blir ingredienserna en kitschfest utan dess like och jag pendlar brutalt mellan att tycka det är fruktansvärt och fantastiskt.

Jag menar, HUR ska det här ens framföras live? Trots min kluvenhet säger jag tusen tack till Kroatien - det här är så mycket Eurovision att det nästan gör ont!

Houdek är välbekant om man följt Kroatiens nationella uttagningar  - han har försökt sex gånger förut utan att vinna, senast 2011 då han slutade som tvåa bakom Daria Kinzer då de båda sjöng sin version av samma bidrag, Lahor som senare sjöngs på engelska i Düsseldorf med titeln Celebrate. Han har fått flera prestigefulla priser för sin musik och är dessutom känd på hemmaplan som en av mentorerna i The Voice. Här är årets vansinne från Kroatien:

Lyssna på Kroatiens My Friend med Jacques Houdek Reviewed by Pierre on 16:47:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Tycker ändå om den på något sätt även om den är väldigt märklig. Absolut en av anledningarna till att jag är ett ESC-fan är låtar som denna, och Vitryssland, och Moldavien och Italien....allt lite udda med andra ord. Nu hoppas jag på YOdel It i Rumänien med så är det komplett med fantastiska låtar i år!

    SvaraRadera
  2. Nä, sånt här funkar inte i min värld, kul att det finns men inget mer. Är han dessutom homofob så går det ju fetbort!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.