Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i den andra semin av Islands Söngvakeppnin

Precis som vi gjorde i Sverige så fyllde islänningarna de sista platserna i sin nationella final igår kväll - uttagningen Söngvakeppnin var fram vid den andra semifinalen! Sex nya bidrag tävlade om de tre sista platserna i nästa veckas final och det var precis som senast helt upp till de isländska tvtittarna att bestämma vilka tre som skulle få den äran!

En trist trend på Island de tre senaste åren har varit att man i alltför hög grad röstat fram såsiga ballader - men kanske är man nu på väg in i en ny era! I den andra semin tävlade just tre sådana bidrag - och de skickades alla direkt ut ur tävlingen!

Istället skickade man vidare ett stycke rätt märklig åttabitarstechno med Daði Freyr, hurtig calypsopop med Aron Brink - och låten jag hoppas islänningarna skickar till Kiev, sofistikerad elektronisk pop med Svala Björgvinsdóttir!

Jag har gillat hennes Ég veit það - och ännu mer den engelska versionen Paper - sedan första lyssningen och hade därför höga förväntningar inför semin. Efter att nu ha sett framträdandet tycker jag det finns all anledning att fortsätta hålla låten som en favorit! Man behöver definitivt jobba med det vi ser på scenen, med fördel kan man till exempel börja med att plocka av Svala platåskorna - men röstmässigt bär hon definitivt upp sin låt och jag har inte svårt att tänka mig ett nummer som skulle kunna föra det här till topplaceringar i Kiev! Jag håller tummarna för att det här är vad islänningarna väljer nästa helg - då vi också får höra den framföras på engelska.

Inför finalen tog sig tvbolaget RÚV också friheten att själva välja ut ytterligare en finalist bland de utslagna bidragen som ett wildcard - den platsen gick välförtjänt till Bammbaramm med Hildur som slogs ut förra veckan! Sju låtar gör alltså upp om segern på lördag - jag hoppas att man väljer den här:

Resultatet i den andra semifinalen av Söngvakeppnin 2017


Resultat
Daði Freyr Pétursson - Hvað með það?
(Daði Freyr Pétursson)
Till final
Svala Björgvinsdóttir - Ég veit það
(Svala Björgvinsdóttir, Einar Egilsson, Lester Mendez, Lily Elise, Stefán Hilmarsson)
Till final
(Aron Brink, Michael James Down, Þórunn Erna Clausen, William Taylor)
Till final
Linda Hartmanns - Ástfangin
(Linda Hartmanns, Erla Bolladóttir)
Utslagen
Páll Rósinkranz & Kristina Bærendsen - Þú og ég
(Mark Brink)
Utslagen
Sólveig Ásgeirsdóttir - Treystu á mig
(Iðunn Ásgeirsdóttir, Ragnheiður Bjarnadóttir)
Utslagen
Resultatet i den andra semin av Islands Söngvakeppnin Reviewed by Pierre on 13:43:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Låten Svala är bra men gud va tråkig hon var på scen. Nej om hon inte skärper sig hoppas jag på Aron som piggar upp bland de lugna favoriterna i ESC.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det här scennumret håller ju inte för eurovision, men Svala har både rösten och självsäkerhet på scenen - ett bra scennummer går ju att ordna senare!

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.