Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ryssland har presenterat sitt bidrag för Kiev!

Yulia Samoylova
Det hetaste samtalsämnet i eurovisionvärlden den senaste tiden har utan tvekan varit Ryssland. Kommer de att delta i Kiev eller kommer de att hoppa av i sista stund med tanke på den politiska relationen med värdlandet? Ikväll kom svaret. Ryssarna deltar och de har helgarderat sig för att både få uppmärksamhet och få vara fredade under sitt deltagande.

28-åriga Yulia Samoylova är rullstolsburen sedan hon som liten diagnosticerades med Werdnig-Hoffmans sjukdom, en sjukdom som gör att kroppens muskelceller förtvinar, men har trots det kunnat satsa på musiken. Hon har vunnit åtskilliga tävlingar hemma i Ryssland, 2013 blev hon tvåa i den ryska motsvarigheten till X Factor och året efter sjöng hon för hela världen vid invigningsceremonin för vinterparalympics i Sotji.

Ikväll presenterades hennes eurovisionbidrag Flame is burning under en nyhetssändning. Bidraget är skrivet av Leonid Gutkin som också skrev de ryska bidragen 2013 och 2015, tillsammans med Natty Nimrodi och Arye Burstein.

Jag vet knappt var jag ska börja. Det är svårt att inte se det här som ett riktigt cyniskt drag från Ryssland. Intet ont om Yulia, det är fantastiskt att uppnå det hon gjort med de hinder hennes handikapp innebär. Men hur gör man för att få stå oantastlig och dessutom få sympatier när man ger sig in på fiendens hemmaplan med hela världens ögon på sig? Kanske man skickar en rullstolsburen artist med ett riktigt kletigt bidrag om hopp och fred..? Det talas storsint om att inte blanda in politik i tävlingen, att se bidraget som skickas som en enhet skild från vad som sker på politisk nivå - men ryssarna gör det banne mig inte lätt...

Läs allt om och lyssna på bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2017 här!
Ryssland har presenterat sitt bidrag för Kiev! Reviewed by Pierre on 20:59:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.