Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Salvador Sobral till Kiev för Portugal!

Efter två inledande semifinaler var ikväll även Portugal framme vid punkten där det är dags att välja eurovisionbidrag - i finalen av uttagningen Festival da Canção! Kvällen till ära hade man flyttat ut ur tvstudion och in i en fullsatt arena för att ge en festligare inramning åt de åtta finalisterna!

Upplägget var i övrigt likt det som använts i de inledande semifinalerna - hälften av poängen kom från juryn som den här gången bestod av sju regionala jurygrupper istället för den tidigare expertjuryn och den andra halvan kom från de röstande tvtittarna. När poängen lagts ihop korades vinnaren!

Det var tydligt att det var finalen som var grejen här! Först efter fyra timmars show var det dags för poängutdelning! De sju regionala jurygrupperna var ganska överens om att man ville skicka Salvador Sobral till Kiev med balladen Amar pelos dois och han fick därför fördel när det var dags för tittarna att säga sitt. Tittarnas favorit var dock en annan, den pampiga och väldigt eurovisionish Nova glória med Viva La Diva - men eftersom den placerades lågt av juryn och tittarna hade juryns favorit som tvåa så blev det också den som vann!

Amar pelos dois är en nostalgisk ballad skriven av artistens syster. Den tar tävlingen tillbaka till 50-talet, där Sobral väldigt känslosamt och inlevelsefullt levererar låtens text om olycklig kärlek. Jag tror det här är något av en vattendelare. Det är å ena sidan en vacker och välskriven ballad och det låter inte illa någonstans, men året är faktiskt 2017 och inte 1957 och sångaren har en rad tics och manér som inte är helt lättuggade - och då har jag ändå inte ens nämnt hans (brist på) styling.

Om vi nu ändå ska hålla på och fira mångfald borde det här vara ett rätt välkommet inslag i Kiev - och jag får nog faktiskt medge att jag snarare hör till dem som ser rätt positivt på Portugals val. Kudos för att man ännu en gång går sin egen väg, helt utan att försöka pejla in rådande trender! Här är årets bidrag från Portugal:

Resultatet i finalen av Festival da CançãoJuryn
Tittarna
Totalt
1.
Salvador Sobral - Amar pelos dois
(Luísa Sobral)
80
12
10
22
2.
Viva La Diva - Nova glória
(Nuno Gonçalves)
43
6
12
18
3.
Celina da PiedadePrimavera
(Celina da Piedade, Alex Gaspar)
53
10
6
16
4.
Jorge Benvinda - Gente bestial
(Nuno Figueiredo)
53
10
5
15
5.
Fernando Daniel - Poema a dois
(Nuno Feist,  Nuno Marques da Silva)
44
7
7
14
6.
Pedro Gonçalves - Don't Walk Away
(João Pedro Coimbra)
38
5
8
13
7.
Lena d'Água - Nunca me fui embora
(Pedro Silva Martins)
38
5
3
8
8.
Deolinda Kinzimba - O que eu vi nos meus sonhos
(Rita Redshoes, Senhor Vulcão)
36
3
4
7
Salvador Sobral till Kiev för Portugal! Reviewed by Pierre on 02:13:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.