Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

This Is Love med Demy tävlar för Grekland!

Redan i december avslöjades att Grekland tänker skicka sångerskan Demy till Kiev - men först ikväll utsågs hennes tävlingsbidrag i en nationell final!

Finalen hade fått ett rejält buzz omkring sig bland eurovisionfansen på förhand eftersom de tre bidragen i finalen alla är skrivna av Dimitris Kontopoulos, mannen bakom en hel rad stora eurovisionhits som till exempel Ukrainas Shady Lady från 2008, Azerbajdzjans Hold Me från 2013 och senast Rysslands You Are the Only One från förra året. Med en låt av den kalibern finns all anledning till höga förväntningar...

Känslan var allt att team Kontopoulos bestämt sig redan på förhand. Man ville inte ville slösa bort två toppbidrag som ändå inte skulle vinna, så man ställde ett starkare bidrag mot två hopplösa - på sätt så fick man precis som man ville, samtidigt som man gav sken av att ett demokratiskt beslut tagits! Borde jag ta på mig en foliehatt nu?

Vinnare blev givetvis just This Is Love - det där starkare bidraget - ett stycke mer än lätt överproducerad eurovisionpop som under tre minuter stegrar sig från ballad till dansgolvsstomper. Just nu känner jag mig inte direkt överväldigad, men jag har en känsla av att det här trots allt kommer att höra till mina stora favoriter i maj när jag väl hunnit glömma att jag hade förväntningar på något lite mer nyskapande. Förses låten med ett maffigt scennummer kommer den med stor sannolikhet också fylla sitt syfte och ge Grekland en placering i den absoluta toppen i Kiev - skräddarsytt för eurovision som det här ju är.

25-åriga Demy, eller Dimitra Papadea som det står i passet, slog igenom 2011 med låten Mia Zografia som hon gjorde tillsammans med Midenistis. Första solosingeln kom året därpå tillsammans med debutalbumet som toppade listorna i Grekland och gav henne en utmärkelse som årets bästa nykomling.

I våras tvingades Grekland stanna i semifinalen för första gången - det här är alltså låten som ska ge grekerna återupprättelse i Eurovision Song Contest i Kiev, This Is Love med Demy:

Resultatet i den nationella finalenTittarna (70%)
Juryn (30%)
Totalt

1.

(Dimitris Kontopoulos, Romy Papadea, John Ballard)
70%
89%
75,7%

2.

(Dimitris Kontopoulos, John Ballard)
18%
11%
15,9%

3.

(Dimitris Kontopoulos, Romy Papadea)
12%
0%
8,4%
This Is Love med Demy tävlar för Grekland! Reviewed by Pierre on 23:19:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Tycker den känns väldigt tunn och tråkig, ger inget avtryck alls, men proddar dom om den så kanske...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.