Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Yodel It - Rumänien har valt eurovisionbidrag!

I förra veckans semifinal av Rumäniens uttagning Selecția Națională blev det en utklassningsseger för Yodel It med Ilinca feat. Alex Florea det härligt osannolika bidraget som låter rap och joddling mötas på ett sätt som bara kan hända i Eurovision Song Contest! I semin fick den högsta möjliga poäng av den röstande juryn - frågan var vad som skulle hända i kvällens final där det istället var tittarna som röstade på egen hand!

Rumänerna drog ut på det i det längsta med en hel timme av mellanakter i väntan på resultatet - innan man avslöjade att tittarna älskat låten lika mycket som juryn! Det blir Yodel It som får åka till Kiev sedan bidraget fått nästan dubbelt så många röster som tvåan I Won't Surrender med Mihai Traistariu.

Alltså jag älskar ju det här! Det är bidrag som detta som liksom är grunden för min kärlek till tävlingen - låtar som utan att hålla tillbaka fläker ut sig i all sin osannolikhet utan att vara det minsta "bra på riktigt" eller ens existera i världen utanför den här bubblan! Det får gå precis hur det vill för Rumänien där borta i Kiev i maj - men tävlingen blev precis en bra bit roligare!

Artonåriga Ilinca Bacila och 26-årige Alex Florea slog båda igenom när de deltog i den rumänska upplagan av The Voice och fördes samman av låtskrivaren Mihai Alexandru just för framförandet av den här låten. Vi tar och kollar in deras Yodel It - igen:

Resultatet i finalen av Selecția NaționalăAntal röster
1.
Ilinca feat. Alex FloreaYodel It 
(Mihai Alexandru, Alexandra Niculae)
10377
2.
MIHAI (Mihai Traistariu)I won’t surrender 
(Mihai Trăistariu, Michael James Down, Primož Poglajen, Niklas Hast)
5201
3.
InstinctPetale
(Daniel Alexandrescu, Vlad Alecu, Theea Eliza Miculescu)
3763
4.
Maxim feat. Nicolae VoiculețAdu-ti aminte 
(Adrian Sînă, Anca Cojocaru, Andrei Vitan)
2800
5.
XandraWalk on by
(Jonas Gladnikoff, Will Taylor)
2556
6.
Cristina VasiuSet the Skies on Fire
(Jonas Thander, Calle Kindbom, Tony Sanchez-Ohlsson)
2222
7.
Ramona NerraSave Me 
(Ramona Nerra, Terri Bjerre, Toddi Reed)
2102
8.
Eduard SanthaWild Child
(Eduard Santha, Marius Pop)
1331
9.
Tavi Colen & EmmaWe own the night 
(Anastasia Sandu, Cătălin Tuță-Popescu)
1128
10.
Ana Maria MiricaSpune-mi Tu 
(Liviu Elekes, Roxana Elekes)
913
Yodel It - Rumänien har valt eurovisionbidrag! Reviewed by Pierre on 23:02:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Älskar det här! "Alltså jag älskar ju det här! Det är bidrag som detta som liksom är grunden för min kärlek till tävlingen - låtar som utan att hålla tillbaka fläker ut sig i all sin osannolikhet utan att vara det minsta "bra på riktigt" eller ens existera i världen utanför den här bubblan!" Mitt i prick Pierre! Håller med :D

    SvaraRadera
  2. Jag håller också med. Jag är inte ett ESC-fan för att hööra likadana låtar man hör på rdaion varje dag. Detta är anledningen till att mitt intresse uppkom. Låtar som bara finns i denna bubblan. Underbar!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.