Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De röstar som den svenska juryn i Eurovision Song Contest 2017

Andreas Johnson, jurymedlem
Idag presenterade EBU medlemmarna i de jurygrupper som kommer att stå för hälften av poängen som delas ut under Eurovision Song Contest i Kiev om ett par veckor!

I den svenska juryn hittar vi två melodifestivalbekanta artister i Andreas Johnson och Wiktoria och medverkar gör också radioprofilen Michael Cederberg tillsammans med låtskrivarna Maria Marcus och Gustav Efraimsson som båda har kopplingar till Melodifestivalen som upphovsmän -  Maria till Andreas Lundstedts Aldrig Aldrig och Gustav till David Lindgrens We Are Your Tomorrow.

Wiktoria valdes ut att ingå i juryn redan förra året men petades då efter kritik om att hon samtidigt ingick i juryn i SVTs tyckarprogram Inför Eurovision Song Contest. Hon ersattes då av Lisa Ajax.

Kriterierna för att få vara med i juryn är flera; man får inte ha suttit med i juryn de senaste två åren, man måste på något sätt arbeta med anknytning till musikindustrin, man måste vara medborgare i landet man representerar, man får inte ha någon koppling till något av de tävlande bidragen och det måste finnas en balans i gruppen sett till kön, ålder och bakgrund.

Upplägget för jurygrupperna är detsamma som förra året. Uppdraget är att ranka alla de tävlande bidragen i det egna landets semifinal samt finalen genom att använda följande kriterier för bedömning: artistens sånginsats, framförandet på scenen, låtens komposition och originalitet samt helhetsintrycket av bidraget. Juryn röstar i samband med det andra genrepet kvällen före respektive show. Efter att de individuella jurymedlemmarna röstat slås deras respektive ranking ihop till en snittranking som blir juryns totala ranking. De tio bidrag som hamnar högst i den totala rankingen får landets jurypoäng enligt skalan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 och 12 poäng. Precis som förra året kommer juryns och tittarnas poäng inte slås ihop utan redovisas separat i rutan!

Den svenska juryn i Eurovision Song Contest 2017

Michael Cederberg, 52, programledare och redaktör
Wiktoria Johansson, 20, artist
Maria Marcus, 37, låtskrivare och producent
Gustav Efraimsson, 36, låtskrivare och producent
Andreas Johnson, 47, artist och låtskrivare

I övriga länders jurygrupper kryllar det av eurovisionbekanta namn som NicoleMihai Traistariu, Olta BokaChiara, Daniela Simons, Luminita Anghel, Cezar, Darja Švajger, Paula SelingAnne Karine Strøm och Vicky Rosti för att nämna några! Dagens eurovisionquiz får bli att placera dem i rätt land!

Yngst bland årets jurymedlemmar är Antonija Gigovska från Makedonien och Sofia Tarasova från Ukraina som båda är sexton, medan 76-åriga Mary Hammond i Storbritanniens jury är äldst.
Jurymedlemmarnas medelålder är 40 år. 97 jurymedlemmar är kvinnor medan 112 är män.

Du hittar samtliga länders jurymedlemmar här (PDF-format). 
De röstar som den svenska juryn i Eurovision Song Contest 2017 Reviewed by Pierre on 20:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.