Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den första repdagen i Kiev

Azerbajdzjans DiHaj Bild: Andres Putting/EBU
Nu är vi igång på riktigt! Idag inleddes ju de första repetitionerna på plats i International Exhibition Centre i Kiev med de nio första bidragen från den första semifinalen!

Först ut av alla var ju vår egen Robin Bengtsson - som har fått en alldeles egen rapportartikel (se här)! Efter honom följde sedan ytterligare åtta bidrag från den första semifinalen.

Under den här första omgången av rep som pågår fram till och med onsdag repar artisterna inför en helt tom arena - den församlade pressen kan följa repen via storbildsskärmar från presscentrat, men vi vanliga dödliga är utlämnade åt de väldigt korta klipp som EBU lägger ut på YouTube.

Dagens wow, eller om jag menar wtf, får gå till Azerbajdzjan - DiHaj visar upp ett riktigt udda nummer där hon är instängd i ett mörkt rum med kritat klotter på väggarna medan en man med hästhuvud sitter uppflugen på en stege strax intill. Symboliken är säkert bråddjup, men det ska nog till riktigt bra kamerajobb för att det här ska funka. Jag sätter i alla fall stort plus för modet att göra något helt annorlunda, och det lär i vilket fall säkert få folk i tvsofforna att haja till!

Det är svårt att dra alltför stora slutsatser av så korta klipp, men jag glädjer mig åt att Finland håller fast vid numret från den nationella finalen! Hur skulle de kunna missa finalen? I den andra änden tror jag att Montenegro är helt rökta. Min önskan om att flätan skulle få följa med till Kiev har visserligen uppfyllts men hans lek med den i det här korta klippet får mig att famla efter skämskudden. Jag hade också hoppats på mer från förhandsfavoriten Belgien. Hur mycket jag än älskar låten får jag inte alls känslan av att jag ser ett bidrag som går mot en topplacering. Notera också att Portugals Salvador Sobral inte står på scenen under de båda inledande repen. På grund av hälsoskäl dyker han upp först om en vecka och ersätts till dess av sin syster och tillika låtens upphovsman, Luisa.

Här nedan hittar du klippen från dagens rep och under dem hittar du en länklista med ytterligare godis; bilder, backstage-klipp och de meet & greet-träffar artisterna hade med pressen efter sina rep!

Inlägget uppdateras under dagen efterhand som fler klipp blir tillgängliga!


Länkgodis från den första repetitionsdagen

Sverige Robin Bengtsson – I Can’t Go On
Georgien Tamara Gachechiladze - Keep the Faith 
Australien Isaiah - Don't Come Easy
Albanien Lindita - World 
Belgien Blanche - City Lights
Montenegro Slavko Kalezić - Space 
Finland Norma John - Blackbird 
Azerbajdzjan DiHaj - Skeletons
Portugal Salvador Sobral - Amar Pelos Dois 
Backstage
Koll på den första repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 15:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.