Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kroatiens och Albaniens bidrag i akustiska versioner

Att släppa sitt bidrag i en remixad version för dansgolvet är ju ett väletablerad sätt att nå ut till en bredare publik inför tävlandet i Eurovision Song Contest, vilket vi ju sett (eller kanske framför allt hört) flera exempel på här - men några väljer ju faktiskt den rakt motsatta vägen för att promota sin låt; att släppa en nertonad och avskalad akustisk version! Vi kollar in ett par sådana exempel!

Albaniens Lindita stöpte ju om sitt bidrag rejält sedan segern på hemmaplan. Låten fick engelsk text och blev World istället för Botë och fick samtidigt ett nytt och fläskigare arrangemang - nu skär hon ner på fläsket och sjunger sin låt till en betydligt mer sparsmakad inramning, vilket i mina öron lägger ett smickrande fokus på den starka rösten.

Jacques Houdek från Kroatien går ett steg längre - han släpper inte bara en akustisk version av sin My Friend, han gör det dessutom tillsammans med en specialinspelad video! I den ser vi dock inte honom, utan istället den döve fotografen, modellen och dansaren Budo Jusić som spelar en av karaktärerna i den officiella videon. Här vandrar han genom ett svartvitt Zagreb medan han effektfullt teckentolkar låten.

Du hör båda versionerna här nedan:

Kroatiens och Albaniens bidrag i akustiska versioner Reviewed by Pierre on 12:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.