Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den andra repdagen i Kiev

Armeniens Artsvik (Bild: Thomas Hanses/EBU)
Det är dags för den andra dagen av repetitioner på scenen i International Exhibition Centre i Kiev! Idag handlar det om de nio sista av Robins konkurrenter i den första semifinalen, från Grekland i morse till Lettland sent i eftermiddag!

Under den här första omgången av rep som pågår fram till och med onsdag får vi nöja oss med korta klipp som EBU lägger ut på YouTube efterhand under dagen eftersom repen är stängda för press.
Bland dagens repeterande artister tyckte jag att Armeniens Artsvik kändes mest lovande! Jag var inte förtjust när hon tävlade i den nationella uttagningen, men det här både låter bra och ser bra ut! Då var jag mindre imponerade att grekiska Demy. Jag hade ju hoppats på lite wowfaktor när numret ju är iscensatt av Fokas Evagelinos som bland annat gjort förra årets ryska bidrag - och jag kräver nog lite mer än ett par halvnakna dansare för att tycka att den finns där.

Kul också att få se den där kronan i taket in action! Sloveniens Omar Naber använder den flitigt i sitt nummer för att få extra effekt - kanske hjälper den till att distrahera från banaliteterna han sjunger och tar honom till final? Han låter ju faktiskt bra i klippet!

För övrigt tycker jag att Moldaviens SunStroke Project känns som ett rätt skönt inslag i den här högen - lättsamt och tralligt och ett nummer som fångar ögat. Om det blir det allmänna intrycket i semin kanske de lyckas bättre än jag hittills trott! Jag får också konstatera att jag börjar tappa hoppet för Islands Svala. Hennes resväskor sägs vara på vift vilket möjligen förklarar outfiten - snälla, det är väl inte den hon ska tävla i? - men jag hinner i vilket fall inte imponeras av scennumret under halvminuten i klippet. Slutligen fnissar jag glatt åt att Cyperns Hovig ser ut att ha lite problem med just det han sjunger om - jordens dragningskraft!

Här nedan hittar du klippen från dagens rep och under dem hittar du en länklista med ytterligare godis; bilder, backstage-klipp och de meet & greet-träffar artisterna hade med pressen efter sina rep! Jag återkommer ikväll med mina omdömen och tankar om det vi sett under dagen!

Inlägget uppdateras under dagen efterhand som fler klipp blir tillgängliga!


Länkgodis från den andra repetitionsdagen

Grekland Demy - This Is Love 
Polen Kasia Moś – Flashlight 
Moldavien SunStroke Project - Hey Mamma
Island Svala - Paper 
Tjeckien Martina Bárta - My Turn 
Cypern Hovig - Gravity 
Armenien Artsvik - Fly With Me
Slovenien Omar Naber - On My Way 
Lettland Triana Park – Line 
Koll på den andra repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 12:04:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.