Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den femte repdagen i Kiev

Greklands Demy (Bild: Andres Putting/EBU)
Idag inleddes alltså den andra rundan av repetitioner i Kiev - men de femton första bidragen i den första semin tillbaka på scenen! Intensivt värre och mycket att ta in med andra ord! För att hjälpa oss på traven bjuder EBU idag på en premiär! För första gången någonsin får vi nämligen se korta klipp från de faktiska tvbilderna!

De klippen förstärker mitt tidigare intryck av scenen! Den är faktiskt riktigt imponerande! Så imponerande att den i flera fall faktiskt överglänser och i viss mån dränker artisten som står på den. Det är en bra märklig trend att så många väljer att ställa en ensam artist på scenen med en så pass mättad inramning. Jag hoppas den pendeln snabbt kommer att svänga tillbaka framöver så vi snart åter får se flådiga och ambitiösa nummer med synkade danstrupper, romerska krigare och körsångare på styltor igen!

Vår Robin var ju först ut idag, men då hans rep redan avhandlats i en egen artikel (se här), så fokuserar vi på konkurrenterna här! Några länder tycker jag stärkte sina aktier idag! Med risk för att bli tjatig tycker jag Finland känns allt starkare, Cyperns Hovig överraskar mig med stark röst och scennärvaro (men halvtaskig balans, tyngdkraft är en bitch), och faktiskt känns inte Islands Svala helt utsiktslös efter det där tvklippet. Lite oväntat är det dock faktiskt Georgiens Tamara jag plussar på mest för sedan förra repet. Med säker sång äger hon kamerorna och det varmt röda numret sticker ut. Idag luktar det allt georgisk final trots allt.

I den andra änden av listan känner jag mig precis som Belgiens Blanche ser ut - rent gråtfärdig! Hur kunde det bli så här pass fel? Sången sitter inte, sångerskan känns inte bekväm överhuvudtaget och numret matchar inte låten alls. Den på förhand så säkra finalplatsen känns väldigt långt borta nu. Samma gäller för Montenegros Slavko som känns naken, rädd och exposed utan alla de plymer, fanor och överdådiga outfits han och hans obefintliga men välbehövda dansare nu inte har.

Vi säger så just nu - här är alla dagens klipp, därunder hittar du länkar till bilder, dagens presskonferenser och inte minst; repen i fullängd, inspelade av esckaz.com:Länkgodis från den femte repetitionsdagen

Sverige Robin Bengtsson – I Can’t Go On
Georgien Tamara Gachechiladze - Keep the Faith 
Australien Isaiah - Don't Come Easy
Albanien Lindita - World 
Belgien Blanche - City Lights
Montenegro Slavko Kalezić - Space 
Finland Norma John - Blackbird 
Azerbajdzjan DiHaj - Skeletons
Portugal Salvador Sobral - Amar Pelos Dois 
Grekland Demy - This Is Love 
Polen Kasia Moś – Flashlight 
Moldavien SunStroke Project - Hey Mamma
Island Svala - Paper 
Tjeckien Martina Bárta - My Turn 
Cypern Hovig - Gravity 
Koll på den femte repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 18:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.