Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den fjärde repdagen i Kiev

NaviBand från Vitryssland
Den fjärde dagen av repetitioner i Kiev bjöd på de nio sista bidragen i den andra semifinalen - vilket innebär att vi nu sett samtliga semifinalister på scenen en första gång!

Idag blev tydligt att vi ser ännu en trend bland årets scenframträdanden! De som satt och eldade upp sig över Lisa Ajax selfieorgie i Melodifestivalen lär nämligen få gott om gnällutrymme nästa vecka! Vi har ju redan sett Montenegro, Moldavien, Malta och Makedonien visa upp sina artister på backdropen och idag fyllde både Kroatien, Israel och Estland på den kvoten! Lisa Ajax en trendsetter i Eurovision - vem hade anat?

Först ut idag var San Marino! Valentina Monetta och Jimmie Wilson bjöd med oss på vad som kändes som klämmig spontandans på en after work, ett intryck som stärktes av att Valentina inte ens hängt av handväskan. Småtrevligt, färgglatt - och helt harmlöst.

Sedan följde Norge i ett darrigt framträdande där Aleksander Walmann med flackande blick sökte kameror. De tidigare samplade sånginslagen framfördes för övrigt live av dolda körsångare med lämpliga röstfilter pålagda, en konsekvens av tävlingens regler om att all sång måste framföras live. Norrmännen stärkte knappast sina aktier idag!

Schweiziska Miruna repade i en gul Skönheten & odjuret-blåsa i ett nummer som lite oväntat dominerades av just gult och rosa vilket spontant känns lite barnkammare. Kanske funkar det bättre om man ser hela numret? Uppfriskande mot alla nyanser av blått i andra nummer i alla fall!

Dagens positiva överraskning tycker jag var Vitryssland! Jag hade av någon anledning förväntat varma färger här, men istället får vi inte bara blått utan till och med iskristaller, snö och ett flygande skepp! Riktigt snyggt faktiskt och matchar det glada paret och deras trall fint!

Bulgariens förhandsfavorit Kristian Kostov låter riktigt bra, och även om numret ser lite mörkt och tråkigt ut får jag ändå känslan av att det här är en toppkandidat förstärkt! Jag fascineras fortfarande av killen - han ser inte ut att vara en dag äldre än tolv, men är säkerheten själv på scenen.

Litauen ser inte ut att ha ändrat något alls sedan den nationella finalen, vilket för oss vidare till ett nummer jag varit riktigt nyfiken på - Kroatiens! Jacques Houdek verkar inte göra någon grej av att han faktiskt sjunger duett med sig själv, utan växlar bara friskt mellan pop- och operarösten som om det vore den naturligaste sak i världen - allt medan backdropen kräks regnbågar och solrosor i fantasylandskap. Jag fascineras. Vi kan väl nöja oss med det just nu?

Estlands sköna Verona tycker jag inte jag hinner få något grepp om i det korta klippet, men grundupplägget ser likt ut det i den nationella finalen, med duon som markerar textens distans med avståndet mellan sig. Nja, jag hoppas ett starkare intryck när vi får se hela numret!

Sist ut var Israels Imri som ju avslutar semin - som inte oväntat kommer med ett dansorienterat nummer framför en animerad version av sig själv som i enlighet med texten är breaking into peaces! I morgon inleds det dra varvet av rep - med bland annat vår egen Robin! Här är dagens alla klipp och därunder länkar till bilder, backstage-intervjuer och meet & greet med pressen!

Länkgodis från den fjärde repetitionsdagen

San Marino Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit of the Night 
Kroatien Jacques Houdek - My Friend 
Norge JOWST feat. Aleksander Walmann - Grab the Moment 
Schweiz Timebelle - Apollo 
Vitryssland NaviBand – Story Of My Life
Bulgarien Kristian Kostov - Beautiful Mess 
Litauen Fusedmarc - Rain of Revolution 
Estland Koit Toome & Laura - Verona 
Meet & Greet
Israel Imri Ziv - I Feel Alive 
Meet & Greet
Koll på den fjärde repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 19:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.