Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den sjunde repdagen i Kiev

Färggladast idag - Miruna från schweiziska Timebelle
Vid dagens rep i Kiev var det dags för de tretton sista semifinalisterna att göra sitt andra rep på scenen - de som startar sist i semi nummer två! Det innebär 20 minuter på scenen och en sista vässning innan nästa veckas allvar, följt av en presskonferens.

Så, vad finns att lyfta fram från dagens rep? Vi börjar med Danmark! Det var tydligen inte bara jag som reagerade på den regnbågsfärgade byxdräkten Anja använde vid det första repet! Den har debatterats flitigt hemma i Danmark och idag var Anja åter klädd i den röda klänningen hon vann i på hemmaplan. Återstår att se hur hon väljer till finalen! I vilket fall - hon lät grymt bra även idag!

Kroatiens Jacques Houdek gör verkligen en grej av sina båda sångröster! På backdropen syns till exempel i inledningen två projiceringar av hans ansikte, och de turas om att sjunga mot varandra. Allra roligast är dock sångarens kläder! Jacques sjunger i en tudelad skapelse där den vänstra halvan är en mörk kostym och den högra har en bikerjacka som överdel. Vilken del han vänder mot kameran beror på vilken röst han använder just då. Väldigt eurovisionish - men jag kan inte riktigt bestämma mig för och om jag ska skratta med det eller åt det!

Däremot har jag bestämt mig för att jag definitivt skrattar åt Irlands Brendan Murray och hans luftballong! Hur har man tänkt? Varför finns den där? Mer än möjligen för att förse grabben med helium.

Jag noterar också att Bulgariens Kristian Kostov använder samma typ av pålagd animerad effekt som Italiens Francesca Michielin använde förra året - i form av elektriska blixtar som far utåt ifrån honom under numret. Beautiful Mess går mot en placering i toppen någonstans!

I morgon blir det något lugnare på repfronten - då repar de sex bidragen som är direktkvalificerade för finalen en andra gången under förmiddagen och på eftermiddagen kommer öppningsnummer och mellanakter att repas. Detta för att det i morgon eftermiddag är dags för invigning och den traditionella röda-mattan-ceremonin med alla årets deltagare!

Här är dagens klipp och nedanför länkar till bilder, presskonferenser och fullversioner inspelade av esckaz.com:

Länkgodis från den sjunde repdagen i Kiev

Nederländerna O'G3NE - Lights and Shadows 
Ungern Joci Pápai - Origo 
Danmark Anja Where I Am 
Irland Brendan Murray - Dying to Try 
San Marino Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit of the Night 
Kroatien Jacques Houdek - My Friend 
Norge JOWST feat. Aleksander Walmann - Grab the Moment 
Schweiz Timebelle - Apollo 
Vitryssland NaviBand – Story Of My Life
Bulgarien Kristian Kostov - Beautiful Mess 
Litauen Fusedmarc - Rain of Revolution 
Estland Koit Toome & Laura - Verona 
Israel Imri Ziv - I Feel Alive 
Presskonferens
Koll på den sjunde repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 18:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.