Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Koll på den tredje repdagen i Kiev

Rumäniens Ilinca feat. Alex Florea
Den tredje dagen av repetitioner i Kiev är till ända och vi har fått se de nio första bidragen i den andra semifinalen på scenen för första gången! Dagens rep bjöd på en åtminstone bitvis härlig blandning av less is(n't) more och det-kan-aldrig-bli-för-mycket-extravaganza!

I de fyra första bidragen fick vi se sammanlagt just fyra personer. Att vara ensam på scenen är en riktigt tråkig trend om du frågar mig! Nog kan det vara effektfullt med en ensam solist till rätt låt, men i det här fallet är det väl bara möjligen Maltas Claudia Faniello som kommer undan med det motivet. Å andra sidan sjunger Claudia med sig själv - bakom hennes syns en enorm projektion av henne själv. Ett inte heller särskilt lyckat grepp då denna ser ut att försöka bita huvudet av stackars Claudia...

För bidragen från Serbien och Makedonien funkar det definitivt inte. Nog för att Jana Burceska sjunger just Dance Alone i sin förhandsfavorit, men har man varken pondus eller karisma nog att bära upp det på egen hand är det kanske bättre att låta bli. Och nej, den där stylingen väger inte direkt upp. Nog för att Makedonien brukar ha svårt att få till scennumrena, men jag är ändå riktigt besviken nu när de för en gångs skull har en riktigt bra låt. Jag blir faktiskt inte överraskad alls om alla de fyra första startande i semin åker ut direkt!

Efter dem blir Rumäniens Ilinca feat. Alex Florea närmast en befriande orgie i färger, kitsch - och konfettisprutande glitterkanoner! Smakfullt är det definitivt inte, men jag tycker de gör helt rätt som går all in och kör med fullt blås! Det lär betala sig.

Jag tänker möta Nederländernas nummer med tystnad eftersom jag får kliande utslag och Ungerns nummer ser ut precis som i den nationella uttagningen - så snabbt vidare till Danmark! Jisses vilken pipa Anja har - hon sjunger verkligen röven av konkurrenterna idag! Se upp för övertändning bara - och den där outfiten ska väl inte vara med i semin va? Den platsar lätt bland de fulaste jag sett på en eurovisionscen på  den här sidan Lydia! Danmark känns trots den som en solklar finalist idag!

Sist ut idag var Irlands Brendan Murray som pedagogiskt illustrerade hur det kommer sig att han sjunger så smurfigt - han står och sjunger under en stor heliumballong! Kanske inte alltför snyggt, men det är iögonenfallande och jag blir nyfiken på hur hela numret tar sig ut - lyckas han flyga?

Här är alla dagens repklipp och därunder ett gäng länkar till bilder, backstage-intervjuer och de meet & greet-träffar artisterna hade med pressen efter sina rep!


Länkgodis från den tredje repetitionsdagen

Serbien Tijana Bogićević - In Too Deep 
Österrike Nathan Trent - Running on Air 
Makedonien Jana Burčeska - Dance Alone 
Malta Claudia Faniello – Breathlessly 
Rumänien Ilinca feat. Alex Florea – Yodel It 
Nederländerna O'G3NE - Lights and Shadows 
Ungern Joci Pápai - Origo 
Danmark Anja Where I Am 
Irland Brendan Murray - Dying to Try 
Koll på den tredje repdagen i Kiev Reviewed by Pierre on 18:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.