Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Robin är i final - här är resultatet från den första semin!

Robin Bengtsson (Bild: Pelle T Nilsson)
Vi är inte i mål - men den första etappen är avklarad! Sverige och Robin Bengtsson är klara för Eurovision Song Contests final på lördag efter ett riktigt snyggt och övertygande framträdande från det första startnumret ikväll! Nu är det bara att ladda om - och börja fundera på allvar på hur långt det här kan kan räcka på lördag! Känslan är helt klart att vi gott kan drömma stort...

Klara är också ytterligare nio av konkurrenterna! Salvador Sobral motsvarade förhandsbuzzet och tog Portugal till sin första final på sju år - och frågan är om han faktiskt inte vann semin ikväll. Med sig fick han en hel rad av förhandsfavoriter som Armenien, Australien (trots semins falskaste ton) och Azerbajdzjan och inte minst Belgien! När det gällde som mest tog sig belgiska Blanche samman en smula, kändes lite säkrare än på repen och gick till final även om producenterna var bra elaka och ropade ut henne sist ikväll!

Tuffare då för våra nordiska grannar! Både Islands Svala och Finlands Norma John åkte ut ikväll - trots att jag mer än gärna hade sett båda i final!

På det stora hela är jag nöjd med resultatet! Mina förhandstips höll till åtta tiondelar och framför allt kommer jag att sakna just Finland och Island i finalen - medan jag inte alls förstår hur den ilskna polskan kunde hamna där.

Man blir snabbt bortskämd - och det blev vi förra året med tre fantastiska sändningar under ledning av Petra Mede och Måns Zelmerlöw! Årets manliga trio var ju inte ens i närheten av den nivån ikväll - väldigt långt ifrån faktiskt. Snarare kändes de med sin taskiga tajming och usla manus (det är bättre att rösta innan röstningen stänger!) som raka motsatsen till den spontana och avslappnade känsla som förmedlades förra året. I själva verket är väl sanningen kanske snarare att vi nu är tillbaka närmare normalläget - jag är i alla fall tacksam för de proffsiga kommentatorerna vi har i Måns och Edward af Sillén som duktigt dränkte den värsta sörjan ikväll!

Vid presskonferensen efter semifinalen lottades de nyblivna finalisterna in i en av de båda halvorna av finalen, vilket för Sveriges del resulterade i en plats i den andra halvan - vilket ses som en klar fördel i finalen mycket längre startfält!

Nu tycker jag vi firar den svenska finalplatsen och börja ladda för nästa semi på torsdag! Här är Robins framträdande från semin, därunder hittar du hela kvällens resultat med länkar till alla framträdanden, en snabbgenomgång av alla de nyblivna finalisterna och längst ned kan du rösta på vad du tyckte om finalisterna:


Resultatet i den första semifinalen

Till final (i den ordning de avslöjades)
Moldavien SunStroke Project - Hey Mamma (startar i den första halvan av finalen)
Azerbajdzjan DiHaj - Skeletons (startar i den första halvan av finalen)
Grekland Demy - This Is Love (startar i den andra halvan av finalen)
Sverige Robin Bengtsson – I Can’t Go On (startar i den andra halvan av finalen)
Portugal Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (startar i den första halvan av finalen)
Polen Kasia Moś – Flashlight (startar i den första halvan av finalen)
Armenien Artsvik - Fly With Me (startar i den första halvan av finalen)
Australien Isaiah - Don't Come Easy (startar i den andra halvan av finalen)
Cypern Hovig - Gravity (startar i den andra halvan av finalen)
Belgien Blanche - City Lights (startar i den andra halvan av finalen)

Utslagna (utan inbördes ordning)
Finland Norma John - Blackbird 
Lettland Triana Park – Line 
Georgien Tamara Gachechiladze - Keep the Faith 
Slovenien Omar Naber - On My Way 
Albanien Lindita - World 
Island Svala - Paper 
Montenegro Slavko Kalezić - Space 
Tjeckien Martina Bárta - My Turn 


Vad tyckte du om de tävlande i den första semifinalen? Rösta!


Robin är i final - här är resultatet från den första semin! Reviewed by Pierre on 23:20:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Vart kan man se presskonferensen med vinnarna? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan se den här: https://youtu.be/yZO53kPHJus

   Radera
 2. Jag tyckte ljudet var lite dåligt för Robin, inget tryck i basen och sången lät grötig. Kanske för att man vant sig vid mellosoundet? Han kändes inte lika säker heller, gick fel på bandet bla, tror det var en nackdel att gå ut först faktiskt. Det man kan trösta sig med är att han inte lär göra det i finalen, vilket är bra. Den jag inte ville ha vidare var Polen, men det ville sambon så ok då... Annars var det mest tråkiga att Island inte gick vidare, väldigt bra låt, röstade, men tyvärr.

  SvaraRadera
 3. jag hade 9 av 10 på min tippning. Trodde på Finland (enda nordiska inklusive Sverige som faktiskt förtjänade final) istället för Cypern. Gillar dock Cypern också så känns ok ändå. Väldigt glad för Belgien och POrtugal dock:-)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.