Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Om Pierre

Välkommen hit!

Jag är en åtminstone periodvis fantastiskt schlagernördig kille i Linköping som här på Pierre's Schlager tar mig fritt utlopp för nörderiet.

För min del började intresset för schlager, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med att jag som tioåring såg Carola plocka hem alla fullpoängarna i Melodifestivalen 1983 med Främling. Det var något alldeles speciellt med att se en ny stjärna tändas i vad som redan från början kändes som ett parallellt universum med helt egna regler och förutsättningar.

Någonstans på vägen har jag sedan dess tappat bort Carola, men alltsedan den där kvällen är jag fast och intresset har bara vuxit med åren.

Varje höst glider jag oundvikligen in i schlagerbubblan och stannar sedan där tills efterdyningarna av Eurovision Song Contests final avtagit i början av sommaren. Ungefär då brukar bubblan spricka av all schlageröverdosering och jag orkar knappt höra ett ord i ämnet förrän det drar sig mot höst igen och suget kommer tillbaka när en ny säsong drar igång...

Pierre's Schlager

Pierre's Schlager föddes 2006 som en blogg där jag mest för min egen skull försökte hålla reda på vad som hände i eurovisionvärlden. Efterhand insåg jag att andra var intresserade av att läsa det jag skrev och bloggen började steg för steg utvecklas mot den mer renodlade nyhetssajt den är idag med förgreningar på Facebook, Twitter och Instagram.

Huvudfokus ligger på Melodifestivalen och huvudtävlingen Eurovision Song Contest, men har alltmer kommit att omfatta också andra länders nationella uttagningar. Idag följer jag samtliga deltagarländers bidrags väg mot Eurovision Song Contest, vilket under högsäsongen mellan januari och maj innebär högtryck av uppdateringar, ofta flera inlägg om dagen, med ett crescendo i eurovisionfinalen i maj då jag allt som oftast rapporterar på plats - och där emellan alla höjdpunkter man inte får missa om man vill hålla sig uppdaterad om vad som händer i eurovisionvärlden.

Sajten utgår alltjämt ifrån mitt eget intresse. Den är ett rent hobbyprojekt där jag försöker göra sajten jag själv skulle vilja läsa, samtidigt som jag hoppas den kan vara intressant för andra - du får alla de senaste nyheterna tillsammans med mina högst subjektiva omdömen om dem!

Jag hoppas du trivs här och vill uppmuntra dig till att höra av dig i kommentarsfälten eller via ett mail  till pierresschlager@bredband.net - det är du som läsare som inspirerar mig till att fortsätta!

//Pierre Bengtsson
Om Pierre Reviewed by Pierre on 16:28:00 Rating: 5
All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.